Skip links

O nama

Restoran Insolita

Insolita

Priču o italijanskoj kuhinji započinjale bi bake, ali bi njen zaplet pisala ulica. Tesna, gusto naseljena, glasna i temperamentna. Puna života i ukusa.

Od antičkih do resenesansnih dana, uske ulice starih italijanskih gradova izbacivale bi najrazličitije mirise, a recepti ovih jela putovali bi na sve strane trasama na kojima su danas savremeni autoputevi.

Stare none bi koristile hiljade sastojaka iz šarolikog pejsaža Apeninskog poluostrva, a osim pasta i pica, tu bi još bilo palente, griza, najšarenijeg povrća i začina, sve do sočnog mesa u danas tako tipičnim, italijanskim izvedbama.

Restoran Insolita
Restoran Insolita

Insolita je upravo omaž lucidnosti i domišljatosti italijanske kuhinje. Istovremeno tradicionalna i uvek spremna za novo, nesvakidašnje, neuobičajeno i van utabanog puta. Spremna da bude mlada kad krenete u grad, kao i da pokaže svoje antičke korene u bakinom receptu.

Insolita uzima sve te ideje od Kalabrije do Frijulija, od Toskane do Sicilije, od jelovnika u zabačenim uličicama Palerma ili Napulja do bezbroj varijacija tih istih jela na putu za Torino ili Udine.

Rastavlja ih i ponovo sastavlja, tražeći savršen odnos punoće, teksture i boje, kvaliteta i zdravlja, inspiracije i gastronomskog doživljaja.

Play Video about Insolita - otvaranje restorana video
Insolita.rs koristi kolačiće kako bismo poboljšali korisničko iskustvo
Explore
Drag